Portable Amateur-TV Contest Station

144.750 NFM / 434.25 VSB / 1270 FM / 2370 FM

Elk kwartaal wordt in internationaal verband een amateurtelevisie wedstrijd georganiseerd. Aanroepen gebeurt normaal gesproken met spraak op de ATV aanroepfrequentie 144.750 MHz NFM. Na het leggen van het eerste contact wordt naar een naastgelegen frequentie uitgeweken en wordt afgesproken op welke band een eerste televisieverbinding zal worden uitgeprobeerd en wie als eerste gaat zenden. Het tegenstation gaat dan proberen te ontvangen.
Er wordt een testbeeld met roepletters en een 4-cijferige code uitgezonden. De ontvangst wordt bevestigd door met spraak de som van de cijfers door te geven. De aan de organisatie door te geven logsheet moet natuurlijk wel de volledige code bevatten als bewijs van ontvangst. De beeldkwaliteit wordt aangegeven met een cijfer van B1 tot B5. Het aantal punten dat een verbinding oplevert is afhankelijk van de band (hoe hoger hoe moeilijker, dus meer punten), enkel- of twee-weg verbinding (dubbele punten) en de afstand tussen de stations.
De contest duurt van zaterdagmiddag tot zondagmiddag. Normaal gesproken zijn de atmosferische omstandigheden 's avonds het best, dus de verbindingen duurden normaal gesproken tot in de nacht. Daarna moest het station nog worden afgebroken en ingepakt, waarna naar huis werd gereden in de vroege ochtend.

1 december 1994:   Zoektocht in Limburg naar een geschikte contestlokatie voor ons portable station
11 maart 1995:     Eerste ATV contest vanaf het windmolenterrein aan de Schlangenweg in Aken (D)
11 juni 1995:      Tweede ATV contest vanaf een zijstraat van de Schlangenweg in Aken (D)
9 september 1995:  Derde ATV contest vanaf een zijstraat van de Schlangenweg in Aken (D)
8 juni 1996:       Opbouw op het windmolenterrein Schlangenweg Aken (D), weggestuurd door boer
13 september 1997: Portable deelname aan de ATV contest vanaf een landweg in Beek
14 maart 1998:     Deelname aan de ATV contest vanaf een flat aan de Zernikestraat in Hengelo

Contact

   Email: info@vlemmings.com
   Website: www.vlemmings.com